Teamboards

Bumblewing Teamboards är i grunden en privat Leaderboard. Dvs. en topplista där utvalda Bumblewing-användare kan läggas till och som är stängd och inte tillgänglig för andra användare som inte är inkluderade på Teamboarden. Det finns alltid en person som administrerar Teamboarden och som därmed exempelvis kan bestämma vilka som skall bjudas in. Den här korta guiden visar hur du som användare kan använda Teamboards.

Registrera dig på Bumblewing

Första steget för att komma åt en Teamboard är att registrera dig på Bumblewing. Det är mycket enkelt och kostar ingenting.

Gå till sidan https://www.bumblewing.com och välj sedan om du vill registrera dig med ditt Facebook-konto eller med ditt Twitter-konto, båda går lika bra. Godkänn den access som Bumblewing frågar efter, exemplevis när du loggar in med Facebook, om du väljer att ändra på någon av inställningar så kan Bumblewing senare få problem med att läsa in din data.

I vissa fall kommer du behöva ange en email-adress vid registreringen, i andra fall så läser Bumblewing automatiskt in en emailadress.

Komplettera din profil

När du väl registrerat dig så är det bra om du kompletterar din profil med lite ytterligare information om dig själv, det är såklart frivilligt, men väldigt trevligt.

Du kan uppdatera och komplettera din profil genom att klicka på ”account” i menyn eller genom att klicka på knappen med ett kugghjul längst ned till höger på den förenklade startsidan.

Fyll gärna i lite information om dig själv för att tala om vem du är. Viktiga saker att ta ställning till på den här sidan är email-inställningarna. Vi har i utgångsläget slagit av alla emailutskick till nya användare för att inte störa i onödan. Du kan slå på dem på din profil för generella emails, emails om berättar om din influens samt email som skickas till dig om vi har upptäckt något fel.

En annan viktig inställning som du kan göra är val av startsida. Du kan välja på en förenklad startsida, vilket är den du får om du inte ändrar inställningarna, men du kan välja att se en mer detaljerad startsida om du föredrar det.

Du kan på din profilsida även se (nästan lägst ned till höger), den email-adress som är kopplad till din Bumblewing-profil.

Lägg till ytterligare konton till din profil

När du väl har registrerat dig så har du även möjlighet att lägga till flera sociala media konton till din profil. Registrerade du dig exempelvis med Twitter så kan du nu enkelt lägga till Facebook-konto till din profil.

Om du har valt en förenklad startsida så klickar du på knappen längst ned till vänster som tar dig till den detaljerade startsidan, när du är på den detaljerade startsidan så scrollar du längst ner där du hittar möjligheterna att lägga till ytterligare konton.

För Facebook-konto och Twitter-konto kan du helt enkelt klicka på ”Connect” så läggs de till på din profil.

Om du vill lägga till en Facebook-sida och/eller ett Instagram-konto till din Bumblewing-profil så behöver du först och främst koppla ditt Facebook-konto till Bumblewing. Sedan kan du lägga till Facebook-sida och/eller Instagram-konto. De Facebook-sidor och Instagram-konton som du kan välja på finns listade i rullgardinsmenyn. När du valt vilken sida/konto du vill lägga till så behöver du även ange om det är din egen sida eller delad, delad innebär att du kan ha adminrättigheter men sidan tillhör exempelvis en organisation som flera personer jobbar med.

För att kunna lägga till en Facebook-sida så behöver ditt Facebook-konto vara kopplat till en sidan, mer specifikt du behöver ha admin-rättigheter till Facebook-sidan. För att koppla ett Instagramkonto så gäller att det kontot måste vara av typen kreatör eller företag (går lätt att ställa om) samt att kontot måste vara kopplat till en Facebook-sida som du har admin-rättigheter till. Funkar det ändå inte så kan du läsa den här guiden som förklarar tillvägagångssättet.

Acceptera inbjudan till Teamboard

För att få access till en viss Teamboard så behöver du bli speciellt inbjudan till den. Det är den person som administrerar Teamboarden som bjuder in och inbjudan sker genom din emailadress. Det är din emailadress som är kopplad till din Bumblewing-profil som skall användas och är du osäker på vilken det är så hittar du den på sin profil-sida (klicka ”account” i menyn).

Det skickas inte ut något email till dig när du blivit inbjudan till en Teamboard utan du behöver själv gå in och se om du blivit inbjudan. Klicka på ”Teamboard” i menyn. Om du har en inbjudan så kommer det framgå på den sidan. Acceptera inbjudan genom att klicka på ”Accept”.

Använda Teamboard

För att komma åt Teamboard så klickar du på ”Leaderboard” i menyn. Väl på Leaderboard-sidan väljer du din Teambord i rullgardinsmenyn.

Teamboarden kan bara ses av den som administrerar Teamboarden och de användare som bjudits in till Teamboarden. På Teamboarden har du en hel del data och information som gör att du kan jämföra din egen influens och inspireras av andra på din Teamboard.

Högst upp på sidan ser du en översikt kring hur alla medlemmar på Teamboarden placerar sig, i vänstra grafen mäts total antal följare/vänner (Followers / friends) samt hur stor andel som reagerar i snitt på varje inlägg, här vill man allra helst placera sig långt upp i högra hörnet, men det är svårt. Den högra grafen visar antal reaktioner per inlägg i genomsnitt samt antal inlägg under de senaste sju dagarna. Storleken på bubblan anger totalt antal reaktioner för inlägg under senaste sju dagarna och är det som avses med influens.

För varje användare kan du se detaljerad information såsom antal inlägg per plattform, antal reaktioner per plattform samt totalt antal reaktioner som är grunden för rangordningen på listan. Notera att reaktioner på olika plattformar på en Teamboard kan viktas olika, det är det administratören som bestämmer.

Meny
sv_SESwedish