Inga kommentarer

Anslut Instagram till Bumblewing

Facebook har genomfört en större teknisk förändring som påverkar de användare som vill länka Instagram till sin Bumblewing-profil. Vi redogör här för vad som från och med nu gäller för de som vill mäta sin influens på Instagram med hjälp av Bumblewing.

Från och med 20:e mars 2020 så implementeras följande förändringar:

 • Det går inte längre att använda Instagram för att logga in eller registrera sig på Bumblewing. Det kommer alltså bara vara möjligt att koppla på ett Instagram-konto när man väl registrerat sig på Bumblewing.
 • För att kunna koppla på ett Instagram-konto till Bumblewing så behöver användare först registrera sig och logga in med ett Facebook-konto.
 • För att användare skall kunna koppla på ett Instagram-konto så krävs det två saker: a) kontot kan inte vara ett personligt konto, måste alltså vara företags- eller kreatörs-konto samt b) kontot måste vara kopplat till en Facebook-sida som användaren administrerar.

För att göra det här så enkelt som möjligt så förklarar vi här steg för steg hur du gör för att koppla ett Instagram-konto till Bumblewing.

Om du efter att ha följt dessa instruktioner fortfarande inte lyckas koppla ditt Instagram-konto till Bumblewing, så läs gärna även detta inlägg och se om det läser problemet.

Gör Instagram-konto till företags- eller kreatörs-konto

Ditt Instagram-konto behöver vara att typen företag eller kreatör, vanliga personliga Instagram-konton kommer inte att funka att koppla till Bumblewing alltså. Som standard är ett Instagram-konto personligt så du behöver ändra det till företag eller kreatör. Det kostar ingenting, det är enkelt och du får dessutom en del ytterligare funktioner i Instagram på köpet. Följ nedanstående punkter för att göra detta (förklarar hur du gör det i mobilappen):

 • Öppna Instagramappen och klicka på ikonen som ser ut som tre streck högst upp i högra hörnet.
 • Välj ”Inställningar”
 • Klicka på ”Konto”
 • Klicka på ”Växla till professionellt konto”
 • Välj ”Kreatör” eller ”Företag”
 • Fyll i nödvändig information
 • Klicka på klar.

Här kan du läsa Instagrams egen hjälptext som förklarar hur man gör detta.

Koppla Instagram-konto till Facebook-sida

 • Öppna Instagramappen och gå till din profil
 • Klicka på ”Redigera profil”
 • Välj ”Sida” under ”profilinformation”
 • Välj Facebook-sida som du vill koppla ditt Instagram-konto till eller skapa en na sida. Notera att du måste vara administratör till en sida om du skall kunna koppla den till ett Instagram-konto.

Hör kan du läsa Instagrams egen hjälptext som förklarar hur man gör detta.

Logga in / registrera dig med Facebook-konto på Bumblewing

Som ett första steg måste du registrera dig eller logga in med ett Facebook-konto på Bumblewing. Självklart går det även bra att lägga till ett Facebook-konto till din Bumblewing-profil om du redan registrerat dig med Twitter.

Bumblewing kommer sedan använda ditt Facebook-konto för att se vilka Facebook-sidor du administrerar samt sedan också vilka Instagram-konton som kopplats mot dina Facebook-sidor. Det är från dessa Instagram-konton som du sedan kan välja att koppla ett till din Bumblewing-profil.

Om du redan är registrerad på Bumblewing med ditt Facebook-konto så kan du behöva logga ut och logga in på nytt med ditt Facebook-konto för att allt skall fungera korrekt.

Koppla på ditt Instagram-konto till din Bumblewing-profil

När du registrerat dig eller loggat in med ditt Facebook-konto på Bumblewing så är det sedan lätt att lägga till ett Instagram-konto till din Bumblewing-profil.

Om du har Instagram-konto som är företags- eller kreatörs-konto och som dessutom kopplats till Facebook-sida som du administrerar så kommer du kunna välja det kontot från listan.

Välj sedan om det är ett eget Instagram-konto eller om det är ett delat konto. För eget konto så tillgodoräknar du dig reaktionerna vid beräkning av Bumblewing score. Klicka sedan på ”Connect” för att koppla Instagram-kontot.

Fortfarande frågor?

Om det fortfarande finns frågor kring detta, tveka inte att höra av er så förklarar vi närmare och hjälper till.

You might also like
bumblewing

More Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Fyll i det här fältet
Fyll i det här fältet
Ange en giltig e-postadress.

Meny
sv_SESwedish