Inga kommentarer

Anslut Instagram till Bumblewing

Facebook har genomfört en större teknisk förändring som påverkar de användare som vill länka Instagram till sin Bumblewing-profil. Vi redogör här för vad som från och med nu gäller för de som vill mäta sin influens på Instagram med hjälp av Bumblewing.

Från och med 20:e mars 2020 så implementeras följande förändringar:

 • Det går inte längre att använda Instagram för att logga in eller registrera sig på Bumblewing. Det kommer alltså bara vara möjligt att koppla på ett Instagram-konto när man väl registrerat sig på Bumblewing.
 • För att kunna koppla på ett Instagram-konto till Bumblewing så behöver användare först registrera sig och logga in med ett Facebook-konto.
 • För att användare skall kunna koppla på ett Instagram-konto så krävs det två saker: a) kontot kan inte vara ett personligt konto, måste alltså vara företags- eller kreatörs-konto samt b) kontot måste vara kopplat till en Facebook-sida som användaren administrerar.

För att göra det här så enkelt som möjligt så förklarar vi här steg för steg hur du gör för att koppla ett Instagram-konto till Bumblewing.

Om du efter att ha följt dessa instruktioner fortfarande inte lyckas koppla ditt Instagram-konto till Bumblewing, så läs gärna även detta inlägg och se om det läser problemet.

Gör Instagram-konto till företags- eller kreatörs-konto

Ditt Instagram-konto behöver vara att typen företag eller kreatör, vanliga personliga Instagram-konton kommer inte att funka att koppla till Bumblewing alltså. Som standard är ett Instagram-konto personligt så du behöver ändra det till företag eller kreatör. Det kostar ingenting, det är enkelt och du får dessutom en del ytterligare funktioner i Instagram på köpet. Följ nedanstående punkter för att göra detta (förklarar hur du gör det i mobilappen):

 • Öppna Instagramappen och klicka på ikonen som ser ut som tre streck högst upp i högra hörnet.
 • Välj ”Inställningar”
 • Klicka på ”Konto”
 • Klicka på ”Växla till professionellt konto”
 • Välj ”Kreatör” eller ”Företag”
 • Fyll i nödvändig information
 • Klicka på klar.

Här kan du läsa Instagrams egen hjälptext som förklarar hur man gör detta.

Koppla Instagram-konto till Facebook-sida

 • Öppna Instagramappen och gå till din profil
 • Klicka på ”Redigera profil”
 • Välj ”Sida” under ”profilinformation”
 • Välj Facebook-sida som du vill koppla ditt Instagram-konto till eller skapa en na sida. Notera att du måste vara administratör till en sida om du skall kunna koppla den till ett Instagram-konto.

Hör kan du läsa Instagrams egen hjälptext som förklarar hur man gör detta.

Logga in / registrera dig med Facebook-konto på Bumblewing

Som ett första steg måste du registrera dig eller logga in med ett Facebook-konto på Bumblewing. Självklart går det även bra att lägga till ett Facebook-konto till din Bumblewing-profil om du redan registrerat dig med Twitter.

Bumblewing kommer sedan använda ditt Facebook-konto för att se vilka Facebook-sidor du administrerar samt sedan också vilka Instagram-konton som kopplats mot dina Facebook-sidor. Det är från dessa Instagram-konton som du sedan kan välja att koppla ett till din Bumblewing-profil.

Om du redan är registrerad på Bumblewing med ditt Facebook-konto så kan du behöva logga ut och logga in på nytt med ditt Facebook-konto för att allt skall fungera korrekt.

Koppla på ditt Instagram-konto till din Bumblewing-profil

När du registrerat dig eller loggat in med ditt Facebook-konto på Bumblewing så är det sedan lätt att lägga till ett Instagram-konto till din Bumblewing-profil.

Om du har Instagram-konto som är företags- eller kreatörs-konto och som dessutom kopplats till Facebook-sida som du administrerar så kommer du kunna välja det kontot från listan.

Välj sedan om det är ett eget Instagram-konto eller om det är ett delat konto. För eget konto så tillgodoräknar du dig reaktionerna vid beräkning av Bumblewing score. Klicka sedan på ”Connect” för att koppla Instagram-kontot.

Fortfarande frågor?

Om det fortfarande finns frågor kring detta, tveka inte att höra av er så förklarar vi närmare och hjälper till.

You might also like:
bumblewing

More Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Fyll i det här fältet
Fyll i det här fältet
Ange en giltig e-postadress.

Meny
sv_SESwedish